PROMOCJA !
TYLKO DO KOŃCA PAŹDZIERNIKA
WESELE I POPRAWINY 260 zł / osobę

Wino musujące (od lokalu)
Chlebek powitalny (od lokalu)

UROCZYSTY OBIAD
Zupa (jedna do wyboru):
1. Rosół po królewsku
2. Zupa pieczarkowa z makaronem łazankowym
3. Zupa brokułowo-kalafiorowa z makaronem muszelkami

Drugie danie (pięć mięs do wyboru – po 3 szt. na osobę):
1. Rolada wieprzowa (faszerowana boczkiem, cebulą, ogórkiem kwaszonym)
2. Rolada drobiowa (faszerowana brokułami, serem wędzonym, pieczarkami)
3. Schab (faszerowany serem i pieczarkami)
4. Schab panierowany
5. Pieczeń wieprzowa duszona w sosie własnym
6. Udko z kurczaka (faszerowane mięsem wieprzowym, warzywami, czosnkiem)
7. Filet z kurczaka (faszerowany szpinakiem i serem feta)
8. Kotlet po szwajcarsku (filet faszerowany szynką i serem)
9. Filet (faszerowany serem, pieczarkami i papryką)
10. Filet (faszerowany mozzarella i suszonymi pomidorami)
11. Filet z kurczaka panierowany
12. Schab zapiekany z oscypkiem i żurawiną

Dodatki:
1. Tradycyjne kluski śląskie
2. Ziemniaki
3. Sos (jeden do wyboru: pieczeniowy, pieczarkowy, śmietanowo-serowy)

Surówki (trzy do wyboru):
1. Marchew z chrzanem
2. Buraczki z jabłkiem 
3. Kapusta pekińska z sosem Vinaigrette
4. Surówka z czerwonej kapusty
5. Surówka z selera i jabłka
6. Mizeria z ogórka zielonego
7. Biała kapusta
8. Por z jabłkiem 
9. Świeży kalafior gotowany (tylko w sezonie)
10. Kapusta biała zasmażana
11. Kapusta czerwona zasmażana na wędzące
12. Marchew z groszkiem

Napoje i owoce:
1. Kawa, herbata – bez ograniczeń (na bocznym stoliku)
2. 1l. soku /os., 1l. wody /os. w gratisie od restauracji
3. Owoce sezonowe (na bocznym stoliku)

Zimna płyta (osiem do wyboru)
1. Talerz wędlin
2. Talerz mięs pieczonych – wyrób własny (pasztet wieprzowy, boczek rolowany,
schab z morelą, karczek ze śliwką)
3. Sakiewka z szynki (faszerowana sałatką czosnkową)
4. Śledź po włosku
5. Śledź w oleju z oliwką 
6. Mięsna kuleczka z niespodzianką podana z dipem śmietanowo-chrzanowym
7. Tatar na bagietce
8. Łososiowa babeczka (wytrawna krucha babeczka nadziewana łososiem i twarożkiem chrzanowym)
9. Ślimaczki z szynką (z ciasta francuskiego) z dipem czosnkowo-ziołowym
10. Schab zwijany ze szpinakiem
11. Ser & roll (rolada serowa z pieczarkami i kurczakiem) z ostrym dipem 
12. Jajka w sosie tatarskim
13. Ryba po grecku
14. Tymbaliki drobiowe lub mini galaretki drobiowe i warzywne 
15. Pikle
16. Tzatziki
17. Faszerowany rożek
18. Koreczek z camemberta
19. Szynka w galarecie
20. Roladka ze szpinakiem i łososiem

Sałatki:
1. Tradycyjna z szynką
2. Z wędzonym kurczakiem (makaron ryżowy, wędzony kurczak, pomidor, kukurydza, czerwona fasola, szynka)
3. Tortellini (pierożki, ogórek zielony, pomidor, szynka, kukurydza, por)
4. Gyros (grillowany kurczak, kapusta pekińska, ogórek zielony, pomidor, szalotka, sos czosnkowy)
5. Brokułowa (brokuły, kukurydza, jajko, ser feta, sos jogurtowo-czosnkowy) 
6. Z kurczakiem w sosie pomarańczowo-jogurtowym (kurczak, pomidor, ogórek, sałata lodowa, ananas,
arbuz (w sezonie), prażony sezam, sos)
7. Sałatka firmowa (sałata lodowa, kapusta pekińska, mięsne kuleczki, pomidor, ogórek, papryka, kukurydza, sos firmowy)
8. Włoska (ser mozzarella, pomidor, bazylia, sos włoski)
9. Grecka

Dodatki:
1. Pieczywo

GORĄCA KOLACJA I (jedna do wyboru):
1. Stek wieprzowy z cebulą, ziemniaki, kapusta kiszona
2. Kurczak w sosie śmietanowym, ziemniaki, surówka
3. Szaszłyk z kurczakiem, ziemniak faszerowany, surówka

GORĄCA KOLACJA II:
1. Barszcz z krokietem z mięsem lub kapustą i pieczarkami

GORĄCA KOLACJA III (jedna do wyboru):
1. Strogonow 
2. Bogracz
3. Flaczki wołowe

POPRAWINY

OBIAD
Zupa (jedna do wyboru):

1. Żurek na wędzące z jajkiem
2. Kwaśnica 
Drugie danie (jedno do wyboru):
1. Potrawka drobiowa, ryż z groszkiem, surówka
2. Udko z kurczaka, ziemniaki, surówka
Półmisek mięs z poprzedniego dnia podany na ciepło lub zimno
Zimna płyta z poprzedniego dnia (oprócz sałatek, tatara, brzoskwiń, jajek, babeczek łososiowych)
Pieczywo mieszane 
Kawa, herbata 

GORĄCA KOLACJA (jedno do wyboru):
1. Gołąbki z sosem pomidorowym 
2. Flaczki wołowe
3. Bigos staropolski

STÓŁ WIEJSKI POWYŻEJ 90 osób dorosłych wesele z poprawinami w GRATISIE od restauracji.